IUS Yardımseverlik Kulübü
IUS Charity Club (IUS Yardımseverlik Kulübü), yardıma ihtiyacı olan kişilere, imkanları ölçüsünde ve ırk, din, cinsiyet ayrımı yapmaksızın insani yardım sağlamak için çaba göstermektedir. Ayrıca ailelerimiz, öğrencilerimiz, arkadaşlarımız ve grup üyelerimiz insani yardım çabalarını her zaman desteklemekte ve katkıda bulunmaktadır.
Misyonumuz, sosyal yardım faaliyetlerine mümkün olduğunca katılmaktır. IUS Charity Club, tüm projelerini üniversitemizde okuyan öğrencilerin gönüllüleri aracılığıyla yapıyor. IUS Charity Club, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yiyecek, odun ve kömür yardımı yapmıştır. Güzel üniversite personelimiz, öğrencilerimiz ve üyelerimizden birçok gönüllümüz bulunmaktadır.
Vizyonumuz, projeyi kalıcı bir şekilde hayata geçirerek kalıcı çözümler sunmak, yoksulluğun ortadan kaldırılmasına ve adaletin tesisine katkıda bulunmak, bize emanet edileni en iyi şekilde kullanmak ve olabildiğince şeffaf olmaktır.
***
IYBB Kulübü
Kulübün amacı, akademik ve akademik olmayan tüm deneyimleri ve yetenekleri bir araya getirerek öğrencilerin yaşamlarına olumlu yönde etki yaratmaktır. Daha sonrasında da bu deneyimleri ve yetenekleri kampüsteki öğrencileri güçlendirmek ve kuruluşun ulaşabileceği topluluklardaki diğer kişilere yardımcı olmak için kullanmaktır.
Bu kulüp amaçlarına, tüm öğrencilerin deneyimlerini ve yeteneklerini paylaşabilecekleri öğrenci etkinlikleri düzenleyerek ulaşmaktadır, böylece sınıfta kazanılamayan kişilerarası bilgi ve beceriler tüm öğrenciler için gerçeğe dönüşebilmektedir. Bu sayede öğrenci kampüste dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olacaktır. Kampüsteki konferanslar, spor etkinlikleri, oyunlar, resmi olmayan öğrenci sunumları ve öğrenciye fayda sağlayan diğer etkinlikler, organizasyonun damgasını taşıyacak olanlardır.
IYBB Kulübü ayrıca, topluluğumuzdaki ihtiyaç sahiplerine fayda sağlamak için üniversite dışındaki diğer uygun kuruluşlarla işbirliği içinde hareket etmektedir. Bu, engelli kişiler için ve engellilerle birlikte düzenlenen etkinlikleri ve üniversitemiz dışındaki diğer kişilere fayda sağlayacağına inanılan diğer etkinliklere katılmayı içerir.
***
Balkan Psikoloji Derneği (PAB)
Balkan Psikoloji Derneği (PAB), 2019 yılında IUS Klinik Psikoloji lisansüstü öğrencileri tarafından kuruldu. PAB, güçlü bir birliktelik sağlamak için tüm IUS lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmeye çalışır. PAB, tüm etkinlikleri akademik bir temelde organize eder ve psikoloji lisansüstü öğrencilerine yardım ve gerekirse rehberlik sağlar.
PAB, beş (5) üyeden oluşan Yönetim Kurulu ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin tüm mezun ve lisansüstü öğrencilerini doğal olarak içeren Genel Kurul'dan oluşur.
***
Mimarlık Öğrencileri Birliği (ASA)
Amaç, birlik tarafından belirlenen ve sağlanan müfredat dışı etkinliklerde mimarlığın tüm alanlarını keşfetmek için bütün tutkulu mimarlık öğrencilerini bir araya getirmektir. ASA, portföy, stil, bilgi, uzmanlık, tasarım, deneyim vb. oluşturma aracı olarak hizmet edecektir. Öğrencilerin aşağıdakileri yapabilmelerini sağlayan çeşitli etkinlikler sağlanacaktır:
a) Yapı ve sanatla ilgili dersler gibi diğer ilgili derslerin yanı sıra stüdyolarda performans ve tasarım becerilerini geliştirmek.
b) Meslektaşlar arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak.
c) Mimarlıkla ilgili müfredat veya müfredat tarafından kapsanmayan alanları keşfetmek. Örneğin; yazılımlar (grafik tasarım becerileri), antropoloji, akustik, ışık, iklim, sosyoloji, psikoloji, tanımlayıcı geometri, 3B geometri, yönetim, ekonomi vb.
İyileştirme ve geliştirme çabalarında ASA, diğer çalışma programlarındaki personel ve kulüp üyelerinin yanı sıra pek çok ziyaretçi katılımcı ile işbirliği yaparak disiplinler arası çalışmalarda güncelliği yakalamaya çalışır.
***
DEAR VACD (Görsel Sanatlar & Yaratıcı Tasarım) Kulübü
Görsel Sanatlar & Yaratıcı Tasarım Kulübü, öğrencilere hedeflerinde ve yaratıcı oldukları alanlarda başarılı olabilecekleri benzersiz ve yenilikçi bir ortam sağlamaya çalışır. Üyeler, grafik tasarım, fotoğraf, resim, yerleştirme, performans, video ve yeni medya alanlarında çalışan sanatçılardan oluşmaktadır. Her ay film festivalleri, sanat sergileri, müze ziyaretleri ve konu analizleri, sinemaya gitme, bu alanlardan misafir davet etme ve onları üniversitede ağırlama ve deneyimlerini yorumlama gibi etkinlikler düzenlenir. Bunlar gibi toplu çalışma atölyeleri, etkinlikleri de düzenlenmektedir.
***
Balkanlar Uluslararası Psikoloji Öğrencileri Birliği
Balkanlar Uluslararası Psikoloji Öğrencileri Derneği (IPSA) 2015 yılında IUS Psikoloji öğrencileri tarafından kuruldu. Derneğin temel amacı Balkan coğrafyasındaki tüm psikoloji öğrencilerini tek çatı altında bir araya getirebilmektir. IPSA, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu'nun (TPÖGG) Bosna-Hersek’teki resmi temsilcisidir. IPSA, Avrupa Psikoloji Öğrencileri Federasyonu (EFPSA) ile çalışan ilk temsili olmayan kuruluştur.
2019 yılı itibari ile Psikoloji Öğrencileri Mesleki Hukuk Platformu (PÖMYAP) ve Sınırların Ötesinde Gençler Derneği (YOBBA), IUS üniversite temsilcileri ile birlikte çalışmaya başladı. IPSA Balkanların 8 Takımı var bunlar; Sosyal Faaliyetler ve Sosyal Sorumluluk (SASR) Ekibi, Akademik İşler Ekibi, ELS Ekibi, Dış İlişkiler Ekibi, Mezunlar Ekibi, Araştırma Geliştirme Ekibi, Halkla İlişkiler Ekibi ve Finans Ekibi.
Misyonumuz, Balkan sınırları içindeki tüm psikoloji öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimlerini en üst düzeyde tamamlamalarına ve iyi bir psikolog olmalarına yardımcı olmaktır. Akademisyenler arasında bilimsel, kültürel ve sosyal etkileşim yaratmak için köprü görevi görmektir. Balkanlar IPSA’sı, diğer programlardaki öğrencilere bireysel olarak kendilerini geliştirme, sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenleme ve yer alma fırsatı sunar.
***
IUS Model United Nations Kulübü
IUS'ta yeni kurulan bir kulübüz, ancak dünya çapında üniversitelerde varız. Misyonumuz, Birleşmiş Milletler'in fikirlerini, değerlerini ve girişimlerini desteklemek ve öğrencileri BM organları tarafından ele alınan sorunları tartışmaya teşvik etmektir.
MUN kulübünün IUS'taki ana faaliyetleri arasında siyaset, ekonomi, diplomasi, gençlik aktivizmi vb. alanlardan ilgili kişilerle panel tartışmaları düzenlemek yer alacaktır. Ayrıca ülke ve dünya çapında düzenlenen MUN konferansları da önemli bir yer tutmaktadır ve üyelerimizi bu konferanslarda eğitmekteyiz. Bu etkinlikler üyelerimizin Uluslararası siyasetin işleyişine ilişkin deneyim ve bilgilerini zenginleştirir ve bu alandaki kariyer olanaklarını artırır.
***
DevIUS Kulübü
DevIUS, yazılım programlama ve takım çalışması becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler için bir kulüp. Öğrenciler daha küçük takımlarda farklı projelerde çalışma ve çalışmalarını tüm kulübe sunma şansına sahiptir. Ayda bir, bir kulüp üyesi, diğer kulüp üyelerine bilgisayar bilimleri, yazılım mühendisliği ve daha pek çok alanda yeni şeyler öğretmek amacıyla kendi seçtikleri bir konuyu sunar. Ek olarak, öğrenciler profesörler ve diğer üyelerin yardımıyla programlama yarışmalarına hazırlanabilirler.
***
ALAS Kulübü
ALAS Kulübü, ortak bir amacı olan ve kampüs hayatını daha kaliteli hale getirmek olan bir grup genç ve hevesli öğrencinin vizyonudur. Bizler için toplum en önemli yerdir ve kampüsü toplumumuz olarak kabul ederiz. Odak noktamız, din, millet veya sosyal statülerine bakılmaksızın her kökenden insanları birbirine bağlamaktır. Bu hedefe çeşitli spor, sosyal ve insani etkinliklerle ulaşacağımızı umarız.
***
IUS Trekking Kulübü
IUS Trekking Kulübü size Saraybosna'nın mis kokan dağlarını tanıtır ve zorlu koşullarda bile yolda pes etmemeyi öğretir. Bu kulübün öğrencileri, sadece dağlarda yürüyüş yapmakla kalmaz, aynı zamanda ortak hareket etmeye dayalı bir grup kültürünü sürdürmeyi öğrenirler. Karşılaştıkları durumlarda birlikte zamanla yarışır ve zamanı yönetirler.
Trekking Kulübü, her Cumartesi günü için bir rota belirler, 3 gün önceden resmi Instagram hesabından da gerekli bilgileri verir. 7 dağda bulunan, önceden belirlenmiş 200 rotası vardır. Gidilecek yolun durumuna göre zaman sınırlamaları konulur. Zorluk seviyeleri kolay, orta ve zor olabilir ve rotaların zorluk seviyesi duyuru metninde yer alır. Potansiyel katılımcılar Instagram DM üzerinden kulübe ulaşabilirler. Katılımcı sayısı oldukça değişken olup, IUS öğrencileri ve çalışanları ile birlikte üniversite dışından kişiler de kulüp içerisinde yer almaktadır.
Trekking yapmak için mevsime göre dayanıklı ayakkabılar ve su geçirmez giysiler giymelisiniz. Yanınızda yiyecek ve su getirmeniz önerilir.
Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.